inloggen  

Aanmelden zwemles !!

 Welkom
 Bevoegdheid
 Vaardig is veilig
 Opleidingstijd
 Leerling volgsysteem
 Cursus mogelijkheden
 Lesprijs
 Proefzwemmen
 Examens
 Roosters / Vakanties
 Mededelingen/Huisregels
 Recenties / Onderzoek
 zwemdiploma's Nederland
 Werken bij de zwemschool
 Route
 Foto's uit de zwemschool
 Afmelden

 IBAN
 Aanmelden zwemles
 Vertrouwenspunt Sport

locatie zwemschool

Keuze zwemdiploma's A-B-C:

In Nederland zijn zwembaden bevoegd in eigen beheer zelfstandig zwemdiploma's uit te geven. Toch kiezen de meeste baden voor een zwemdiploma met een landelijk keurmerk. Dat biedt zekerheid naar ouders. De markt van de zwemdiploma's wordt hoofdzakelijk bepaald door een paar spelers. (ENVOZ, KNZB en NRZ|NPZ).  Deze instanties zien er op toe dat de zwem-zwemexamens goed verlopen en de deelnemers voldoen aan de gestelde eisen van het zwemdiploma. Omdat vrijwel alle aanbieders werken met het landelijke ABC concept verschillen de zwemdiploma's niet veel van elkaar. Er is wel verschil tussen de manier waarop vanuit het keurmerk wordt gekeken naar zwemlesaanbieders en zwemexamens. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Voor ons reden om opnieuw te kijken naar welk keurmerk het beste bij ons past.

Dit is waar wij naar kijken:

  • Officiële zwemdiploma's volgens het landelijke ABC principe.
  • Dekking geldigheid diploma | Wereldwijd.
  • Een keurmerk dat controleert op de uivoering van het zwemexamen en het niveau van de leerlingen.
  • Het belang van het kind moet centraal staan tijdens de examens.
  • Geen overbodige bureaucratie.
  • Prijs / kwaliteit.
Wij denken dit te vinden bij de ENVOZ.
De ENVOZ is een stabiele speler en biedt (al ruim 40 jaar) officiële Nationale ABC Zwemdiploma's die door de overheid zijn erkend. Ook controleert het de zwembaden op geleverde kwaliteit en houdt de overbodige regeltjes en de daarbij behorende bureaucratie buiten de deur. Vanuit Internationaal pespectief zijn de zwemdiploma's van de ENVOZ ook interessant. Ze worden namelijk over de hele wereld erkend en zijn overal geldig. De ENVOZ is aangesloten bij de International Federation of Swimming Teacher Associations (IFSTA), een wereldwijde organisatie met meer dan 25 aangesloten landen.


Bijzonder is de visie die ENVOZ uitdraagt op inclusiviteit voor alle kinderen. "Het halen van een normaal landelijk zwemdiploma A moet bereikbaar zijn voor ieder kind." Dus ook voor kinderen die er fysiek wat meer moeite mee hebben.
Vanuit onze optiek zien wij dit ook graag zo.

  Info@zwemschool van Goor