inloggen  

Aanmelden zwemles !!

 Welkom
 Bevoegdheid
 Vaardig is veilig
 Opleidingstijd
 Leerling volgsysteem
 Wachtlijst opties
 Lesprijs
 Proefzwemmen
 Examens
 Roosters / Vakanties
 Mededelingen/Huisregels
 Recenties / Onderzoek
 zwemdiploma's Nederland
 Werken bij de zwemschool
 Route
 Foto's uit de zwemschool
 Afmelden

 IBAN
 Aanmelden zwemles
 Vertrouwenspunt Sport
 Corona


Keuze zwemdiploma's A-B-C:

In Nederland zijn zwembaden bevoegd in eigen beheer zelfstandig zwemdiploma's uit te geven. De meeste zwembaden kiezen voor een zwemdiploma met een landelijke erkenning. Dat biedt zekerheid naar ouders. De markt van de zwemdiploma's wordt hoofdzakelijk bepaald door een paar spelers. (ENVOZ, KNZB en NRZ|NPZ).  Deze instanties zien er op toe dat de zwem-zwemexamens goed verlopen en de deelnemers voldoen aan de gestelde eisen van het zwemdiploma. Omdat vrijwel alle aanbieders werken met het landelijke ABC concept verschillen de zwemdiploma's niet veel van elkaar. Er is wel verschil tussen de manier waarop vanuit deze branche organisaties wordt gekeken naar zwemlesaanbieders en zwemexamens. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Voor ons reden om opnieuw te kijken naar welke branche organisatie het beste bij ons past.

Dit is waar wij naar kijken:

  • Officiële zwemdiploma's volgens het landelijke ABC principe.
  • Dekking geldigheid diploma | Wereldwijd.
  • Een keurmerk dat controleert op de uivoering van het zwemexamen en het niveau van de leerlingen.
  • Het belang van het kind moet centraal staan tijdens de examens.
  • Geen overbodige bureaucratie.
  • Prijs / kwaliteit.

Wij vinden dit bij de ENVOZ:

De ENVOZ is een stabiele speler en biedt (al ruim 50 jaar) officiële Nationale ABC Zwemdiploma's die door de overheid zijn erkend. De aangesloten zwemopleiders worden regelmatig bezocht en gecontroleerd op geleverde kwaliteit. Vanuit Internationaal pespectief zijn de zwemdiploma's van de ENVOZ van doorslaggevend belang. Ze worden namelijk over de hele wereld erkend en zijn overal geldig. De ENVOZ is aangesloten bij de International Federation of Swimming Teacher Associations (IFSTA), een wereldwijde organisatie met meer dan 25 aangesloten landen.


Bijzonder is de visie die ENVOZ uitdraagt op inclusiviteit voor alle kinderen. "Het halen van een normaal landelijk zwemdiploma A moet bereikbaar zijn voor ieder kind." Dus ook voor kinderen die er fysiek wat meer moeite mee hebben.
Wij zien dit ook graag zo.

  Info@zwemschool van Goor